A Chelsea Apartment

We designed this apartment for an Anglo-Asian family with a penchant for traditional English interior decoration but with a strong sense of colour and pattern. Occupying two floors of a Chelsea Mansion block, we started work by remodelling the architectural framework of the building – where two apartments on two different floors had been very poorly connected with a hideous glass and metal spiral staircase in the early 1980s.  We reconfigured both floors entirely to achieve a properly detailed Victorian staircase which had a huge impact in opening up the volume of the apartment and making it feel significantly larger than before.

Elsewhere, lowered ceilings were removed, and architecturally authentic mouldings and details restored; a simple new kitchen and bathrooms designed and missing details replaced. Together with our clients we developed a richly coloured decorative palette with warm yellows and orange colours on the ground floor, a bold acid green gloss paint on the kitchen walls, and a more restful and traditional scheme in the bedrooms, with beautifully made traditional curtains and upholstery.

Working to an extremely tight timescale, the renovation was completed in time for a happy first Christmas in London.

Details

Location
Chelsea

Date
2018-19

A Chelsea Apartment